Hvad skal jeg tage for et sæt negle? Det er et spørgsmål jeg meget ofte stilles af elever.

Det er altid svært at svare på, da husleje og forsikringer osv. er forskellig i forskellige dele af landet, men ofte så er man af den opfattelse at  man skal tage 2-300 kr for et sæt negle maks.

Når man lige starter ud, så skal man selvfølgelig tage en elev-løn og måske endda tilbyde de første sæt meget billigt/gratis, for at få øvet, men når man først er blevet sikker i sit arbejde og kan lave et pænt og holdbart sæt negle, så er der ingen grund til at VI negleteknikere ikke skal kunne få en pæn løn.

Jeg synes det er synd at mange opfatter det som “bare” en hobby, hvorfor ikke sætte stolthed i arbejdet OGSÅ selvom du kun har 1 kunde pr måned? Vi bør i det mindste have samme løn,  som hvis vi havde et regulært arbejde, og de kunder der ikke forstår dette, er efter min personlige mening ikke de kunder man gerne vil have i længden.

Så er der dem som af en eller anden grund gerne tager en lav pris af godgørenhed, og det har jeg fuld forståelse for. Jeg ønsker måske bare at man på en eller anden måde skelner, så man ikke sidder og arbejder for peanuts, også på dem der reelt har råd til at betale en ordentlig pris. En ide kunne være at man have tilbud på de tider, der er sværest at fylde op eller de tider man helst vil have kunderne ind i, eller at man reklamerer med et studierabat/kontanthjælpsrabat eller hvad det kunne hedde eller endda måske have en “godgørenheds-dag” hvor man kun tager kunder ind fra trangere kår. På den måde underbyder man ikke branchen og giver ikke udadtil overfor kunderne indtryk af at det er en branche, der tager overpriser og man derfor nemt kan få rabat.

I prisen skal man også beslutte hvilken service man giver, nogle mennesker vil betale mange penge for et sæt negle fordi man får en lækker kop kaffe og  et stykke chokolade, og at der bruges lang tid på dem. Andre vil bare have det går hurtigt og er ligeglad med service. Men uanset så skal du i prisen beregne om du skal bruge ekstraudgifter (dyr kaffe, ekstra opvask ekstra tid til hygge) og HUSK at den service du starter med er du nødt til at kunne udføre også selvom du er forsinket og er booket fuldt ud. Det giver en negativ oplevelse, hvis du plejer at have tid til kaffe og sludder, og så pludselig ikke har.

Men hvad skal jeg så tage? Jamen igen det er individuelt, men en lille udregning kan jeg godt give, så kan man selv lege med at sætte tal ind:

Hvis vi antager at vi  GENNEMSNITLIGT bør være 1,5 time om en behandling (1 time for nogle behandlinger, andre 2 måske) og vi vil arbejde i vores salon 40 timer om ugen.1,5 time i gennemsnit er en realistisk tid og man kan selvfølgelig ikke bede kunderne betale for ekstra tid, hvis det skyldes vi er langsomme.

Så skal vi først se på arbejdstiden, vi skal ud over at have kunder også gøre rent, lave regnskab, reklamere osv, så reelt svarer det nærmere til 34 timers effektiv arbejdstid, og det svarer til ca . 97 behandlinger om måneden (med gennemsnittet på 1,5 time).

Hvis vi så tager 450 kr i gennemsnit pr behandling, så er det giver en omsætning (ikke løn) på 43.650 kr.

Så skal der svares moms, da vi når op over en omsætning på 50.000 kr. årligt det giver 34.920 kr. tilbage.

Af disse skal der betales både faste og variable udgifter.

Husleje feks. skal vi betale uanset = fast udgift, mens produktforbruget svinger med antal kunder = variabel udgift.

Jeg har fastsat nogle udgifter ud fra hvad jeg selv havde, især de faste kan svinge en del:

Faste:

Husleje 3000 kr.

el/vand/varme 800kr.

Diverse (rengøringsmidler, papir, bookingsystem) 2000 kr.

 

Variable:

Produkter ca. 50 kr. pr kunde /det var mit forbrug i salonen) 4850 kr.

Diverse (Kaffe, vask af håndklæder, sms til kunder osv.) 2000 kr.

 

Så efter alle udgifter er trukket fra vil man have 22.270 kr. tilbage

Hvis vi bare vil have 4 ugers ferie så skal de trækkes ud af lønnen også.

Så sidder vi med 20.414 kr. om måneden før skat, det er en timeløn på ca 118,70 kr. i timen før skat. Det er meget mindre end mange andre brancher OG ud af den løn skal så betales: forsikringer, kurser, sygdom, kunder der ikke dukker op/huller i kalenderen ol. (97 behandlinger kræver jo at du er booket hele tiden) osv.

Så 450 kr. for et sæt negle er ikke dyrt, tværtimod! Og det er ikke nogen skam at fortælle kunderne at med de udgifter, der følger med, så er timelønnen kun XX,XX kr. (indsæt resultat for dit eget regnestykke) hvis nogen begynder at tale om hvor dyrt det er og de kan få det for 200 nede på hjørnet. Jeg forstår personligt ikke nogen kan få det til at løbe rundt til 200 kr. pr. sæt, heller ikke hvis de ikke behøver at svare moms, det giver ingen mening i mit hoved at sidde til så lav en løn, så kan det bedre betale sig at finde et andet job et par timer om ugen.

Jeg har altid haft den mening at jeg ikke ville nedvurdere mig og mit arbejde (eller branchen), så hellere have 2 kunder til 600 kr. pr. beh. på en uge end 6 kunder til 200 kr. jeg tjener det samme, men arbejder slet ikke så meget. De kunder der søger” billigt billigt” er også hurtigt væk igen men er gode til at få modeller at øve på til en opstart.

Så kan man forsøge at tjene flere penge på feks. salg af produkter, dine kunder bør bruge olie og kunne file deres negle ned, ligesom DU kan arbejde på at blive hurtigere. Kan du nedsætte din behandlingstid til gennemsnitligt at vare 1 time, så har du allerede øget din løn.

Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvad du tager for dine negle, men for din egen skyld så lav regnestykket, mange bliver grimt overraskede når de finder ud af hvad de reelt får i timeløn, og de kunder jeg fortalte det til, kunne godt se hvorfor. Enkelte havde så ikke råd til negle og det er jo helt fair, men der var en helt klar forståelse af at min pris var rimelig.

Men har du lavet regnestykket, så kan du også tage et helt bevidst valg om den pris du tager, om du så vælger at tage 200 kr. eller 1200 kr.